Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre inundațiile de la Techirghiol. A fost cod roșu de precipitații. Un sens giratoriu a fost acoperit de apă

ro

11 May, 2018 14:57 3941 Marime text
În data de 10.05.2018, urmare a fenomenelor meteo periculoase de natură precipitațiilor abundente, în zona localității Techirghiol s-au produs inundații în zona centrală (vale Techirghiol - lac Techirghiol). Pentru intervalul respectiv au fost emise Atenționarea Hidrologică pentru depășire cote atenție pe cursuri de apă mici – fenomene imediate nr.01.10.05.2018 și Atenționarea Meteo de precipitații abundente nr 116/10.05.2018.
 
Potrivit ABADL, începând cu ora 09:00 și până la ora 13:00 s-au înregistrat precipitații cumulând un total de 88.7l/mp, din care 71.5l/mp în aproximativ o ora, ceea ce depășește normă de (50l/mp în 1h) COD ROȘU de precipitații.
 
Capacitatea de drenaj a sistemului pluvial a fost depășită producându-se fenomenul de baltire, în zona centrală a orașului Techirghiol apă depășind 60cm adâncime.
 
Urmare informării prin dispeceratul ABADL de către responsabilii din cadrul formației de lucru Techirghiol, s-a dispus intrarea imediată în dispozitiv a personalului pentru inalturarea efectelor fenomenelor meteo.
 
Astfel începând cu ora 11 s-a intrat în dispozitiv de către un echipaj al S.G.A. Constanța și o autoutilitară prin transportul în locație și punerea în funcțiune a 3 motopompe diesel cu un debit de 100mc/h fiecare din dotarea Centrului de Intervenție Rapidă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța.
 

Echipa ABADL a continuat acțiunile de evacuare a cantităţilor de apă până la ora 19:30 când a fost eliminată apă în exces din zona inundată. Alături de echipa ABADL au participat și militari din cadrul ISU Dobrogea al Județului Constanța cu o autospecială de pompieri și o motopompă.

Citește și: 

Prăpăd la Techirghiol. Sens giratoriu acoperit de apă după o ploaie torențială. O mașină blocată în apă (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii