Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Cine a mai participat la discuții

ro

03 May, 2018 21:03 1452 Marime text
Joi, 3 mai 2018, ca urmare a schimbului de scrisori dintre preşedintele Camerei Deputaţilor şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, precum şi în continuarea întâlnirilor Guvernului cu Banca Naţională a României, a avut loc întrevederea dintre domnul Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, doamna Viorica Dăncilă, prim-ministru, domnul Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice şi conducerea Băncii Naţionale a României, reprezentată prin domnul Mugur Isărescu, guvernator şi domnul Florin Georgescu, prim-viceguvernator, se arată într-un comunicat transmis de Camera Deputaților. 
 
În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situaţia şi evoluţiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influenţă a ratei de inflaţie, precum şi referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs şi 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creşterea preţurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportaţi la acţiunea Guvernului şi, respectiv, a BNR.
 

”Pentru asigurarea încadrării ratei inflaţiei în intervalul programat pentru finele anului 2018 şi perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient şi echilibrat de politici fiscal-bugetare şi monetare. Dialogul permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale şi cu respectarea competenţelor fiecărei instituţii dintre Guvern şi Banca Naţională a României va fi de natură să permită realizarea acestui obiectiv” - se mai arată în comunicat. 

 
În cadrul discuţiei s-au validat argumentele privind consolidarea stabilităţii şi predictibilităţii macroeconomice, precum şi existenţa unor premise clare de creştere a convergenţei nominale şi reale cu Uniunea Europeană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii