Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian Constanța despre incidentul petrecut în unitatea de învățământ. Un elev a fost agresat de trei femei

ro

01 Feb, 2018 14:29 5314 Marime text
Referitor la incidentul petrecut marți 30.01.2018 în incinta școlii reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 28 Dan Barbilian Constanța fac câteva precizări.
 
Potrivit directorului unității de învățământ, prof. Doina David în jurul orelor 13.00 mamele a doi elevi ai clasei a V-a, au solicitat accesul în școală pentru a depune plângeri la adresa comportamentului violent al unui coleg de clasă asupra copiilor dumnealor.
 
Profitând de faptul că elevii erau în timpul recreației, mamele au mers pe holul instituției întâlnind elevul în cauză. După o discuție purtată cu acesta, s-a iscat o altercație între cei trei. Profesorul de serviciu a intervenit cu promptitudine, despărțindu-i. În scurt timp, la fața locului au ajuns directorul adjunct, gardianul și alte cadre didactice care au scos din incinta școlii mamele agresive.
 

”Dezmințim categoric informația potrivit căreia conducerea școlii ar fi încercat „mușamalizarea” incidentului, conform declarației mamei copilului agresat, având în vedere faptul că, imediat, conducerea școlii a anunțat secția de poliție la care este arondată școala, mama copilului și Inspectoratul Școlar Judetean Constanța” - a declarat directorul unității de învățământ, prof. Doina David .

 
Aceastya a mai menționat că reprezentantul secției de poliție, mama, inspectorul școlar de sector și un echipaj SMURD au ajuns aproximativ în același timp la sediul școlii.

Cazul a fost preluat de poliție pentru cercetări, conducerea instituției punând la dispoziție înregistrările camerelor de luat vederi, informații detaliate cu privire la incident și oferind tot sprijinul necesar.
 

”Dezaprobăm și nu tolerăm comportamentul agresiv, cu atât mai mult al părinţilor, care sunt consideraţi parteneri principali şi beneficiari secundari ai procesului de învăţământ. Calitatea actului educațional, climatul și siguranța elevilor sunt dezideratele conducerii școlii și ale întregului corp profesoral.” - a mai adăugat directorul unității de învățământ, prof. Doina David .

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CICĂ 01 Feb, 2018 14:33 Conducerea școlii numărul 28 din Constanța, unde a fost când s-a întâmplat evenimentul respectiv ? Unde au fost profesorii de serviciu pe școală, gardianul sau jandarmul, elevii de serviciu pe școală, dirigintele clasei respective, stăteau de vorbă, făcea fiecare câte ceva, niciunul, nu a catadicsit să facă ceva, ca să pună capăt bătăi respective, adică trei mame și-au făcut dreptate și cei în măsura să facă ordine au lipsit, ca și când școala numărul 28 din Constanța este" fără domn, fără stăpân ", precum " un sat fără stăpân ". Trebuiesc trași la răspundere toți cei care ar fi trebuit să se implice în acel moment și nu au făcut nimic, absolut nimic ! Halal școală și halal conducere, rușineeeeeeee, celor care s-au năpustit asupra mamelor care au vrut să-și facă dreptate pentru că, conducerea școlii este " surdă ", incapabilă și incompetentă, trebuie schimbată conducerea școlii și totodată trasă la răspundere pentru cele petrecute în instituția de învățământ respectivă și mamele respective să fie eliberate pentru că nu sunt vinovatele principale, ele sunt o consecință a nepăsării celor care ar fi trebuit să se implice și nu au făcut-o !