Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MApN. Contractul de începere a construcției primei unități „Patriot” pentru România a fost atribuit

ro

25 May, 2018 14:34 2904 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, salută anunţul Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii, făcut public pe data de 24 mai, de atribuire a contractului de începere a construcției primei unități „Patriot” pentru România.

Potrivit MApN, în cadrul acordului încheiat cu Guvernul Statelor Unite, ţara noastră își va dota forțele armate cu cea mai recentă configurație a sistemului de rachete sol-aer cu bătaie mare „Patriot”, configurația PAC-3+, care include elemente hardware și software concepute până la nivelul anului 2017.
 

”Sistemul „Patriot” este cel mai avansat sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare din lume, fiind testat și perfecţionat în luptă în cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operațional, construit în baza a peste 3.200 de teste la sol, 1.500 de teste de zbor și multiple desfășurări operaționale pe timpul cărora au fost  înregistrate peste 100 de interceptări reale de luptă.
Guvernul României îşi respectă angajamentul asumat prin Programul de Guvernare, acordând o maximă importanţă consolidării capacităţii de apărare a ţării şi acţionând pentru îndeplinirea obiectivelor majore atât în domeniul înzestrării, cât şi în cel al pregătirii şi instruirii trupelor. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, bugetul alocat apărării reprezintă 2 la sută din PIB, ceea ce, în termeni absoluţi, înseamnă o creştere semnificativă, luând în calcul indicii de creştere economică reflectaţi în PIB”  - se arată în comunicatul MApN.


Procentul cheltuit pentru înzestrare în anul 2017 a situat ţara noastră pe primul loc în cadrul Alianţei, cu 33 la sută. Tot pe primul loc se află România şi în ceea ce priveşte rata creşterii bugetului apărării în 2017, comparativ cu anul precedent.

”Guvernul României reconfirmă angajamentul de substanţă pentru îndeplinirea obligaţiilor ce  revin țării noastre pe toate temele importante de pe agenda NATO, fundamentat pe decizia naţională de asigurare a resurselor bugetare necesare pentru modernizarea şi consolidarea capabilităţilor de apărare. Prin finanţarea adecvată a programelor de achiziţii de echipamente și tehnică esenţiale pentru înzestrarea structurii de forţe şi revitalizarea unor sisteme de echipamente şi tehnică militară existente, abordate cu prioritate anul trecut şi pe parcursul acestui an, țara noastră demonstrează că își îndeplinește obligaţiile ca membru al NATO şi că este un aliat credibil și predictibil în această regiune a Europei” - se mai arată în comunicatul MApN.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii