Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Delta Tulcea despre incendiul de la Hanul Grecilor - Măcin. Ce s-a întâmplat. Starea rănitului. Recomandări

ro

17 Feb, 2017 10:54 10621 Marime text
Printr-un comunicat de presă venit de la ISU Tulcea suntem informaţi că ``datorită exploatării în mod necorespunzător a unei butelii, în cursul zilei de ieri, a avut loc un incendiu, în localitatea Greci, la un restaurant care a ars în totalitate``.    
 

În acelaşi document se mai arată că ``Incendiul a fost generat de explozia unei butelii, iar in urma lui s-au produs mari pagube materiale, fiind pusă în pericol chiar şi viaţa unui adolescent in vârstă de 19 ani.
Din fericire, tânărul a suferit doar nişte arsuri uşoare la nivelul feţei, fiind înafara oricărui pericol``. 

 
Recomandări
 
Având în vedere impactul şi amploarea unor astfel de tragedii provocate de folosirea necorespunzătoare a buteliilor de către cetăţeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Delta”  al judeţului Tulcea face câteva recomandări pentru folosirea corectă a acestora:
• Nu utilizaţi buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare;
• Nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală;
• Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea;
• Nu amplasaţi buteliile lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;
• Nu spălaţi buteliile în lichide corozive (sodă, leşie etc).
 
Comunicatul este semnat de purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Angela Tulceanu. 

Reamintim că ieri, în jurul orei 12.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea anunța că un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Măcin a fost solicitat, la Hanul Grecilor să intervină pentru stingerea unui incendiu care a fost generat în urma unei explozii a unei butelii din bucătărie.
 
Ulterior forţelor de intervenţie li s-au adăugat alte echipaje
 
O persoană care se afla în bucătărie a suferit arsuri și s-a deplasat cu o mașină personală către Spitalul Măcin.
 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului ar fi o explozie produsă în bucătăria restaurantului de la o butelie, conform ISU Tulcea. În urma incendiului, care s-a manifestat generalizat, a ars clădirea restaurantului în totalitate.
 
De asemenea, au mai ars mobilierul aflat pe terasa acestuia, precum şi cel care se afla în salonul în care se organizau diferite evenimente festive. Au mai fost degradate şi diverse obiecte electronice şi electrocasnice.
 
Intervenția pompierilor a durat aproximativ cinci ore.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Citeşte şi: 

UPDATE 3. Pagube imenseA explodat o butelie la Hanul Grecilor, lângă Măcin. Un adolescent a ajuns la spital (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 21 Feb, 2017 16:17 De 10 ori BRAVO pompierilor military.foarte buni profesionisti,in frunte cu inspectorul sef,un om de mare calitate