Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ANCOM. Cum va funcționa sistemul de avertizare a populației în caz de calamități

ro

18 Sep, 2017 22:29 1844 Marime text
Astăzi a avut loc la sediul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) prima întâlnire a grupului de lucru pentru dezvoltarea și implementarea 'Sistem Alert', un sistem prin care vor fi transmise mesaje de alertă pe telefonul mobil, în situații de risc major pentru populație.
 
La întâlnirea grupului de lucru au participat reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), precum și ai operatorilor de telefonie mobilă.
 
Această primă discuție a avut scopul de a stabili condițiile optime pentru implementarea cât mai rapidă a sistemului.
 
Sistemul ce urmează a fi implementat va folosi tehnologia 'cell broadcast messages', care va permite transmiterea simultană a unui mesaj de alertă către toți utilizatorii de telefoane mobile aflați într-o anumită zonă a unei rețele de telefonie mobilă, după modelul sistemelor de alertă funcționale în alte state europene.
 
Mai multe detalii vor fi disponibile pe măsură ce grupul de lucru va stabili cerințele tehnice, calendarul implementării și responsabilitățile fiecărui participant la acest proiect.
 
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie și internet, intrați pe www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii