Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Octavian Motoc, senator de Tulcea, vrea Centru European de Training la Sulina

ro

29 Jan, 2015 15:10 1863 Marime text
Conferinţa “Consolidarea Dimensiunii Urbane a Regiunii Dunării” a avut loc la Viena, în perioada 26 – 27 ianuarie, în contextul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).
 
Conferinţa a fost organizată de către KDZ – Centrul de Cercetare pentru Administraţia Publică al oraşului Viena, Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării, Asociaţia Municipiilor şi Oraşelor din Austria şi SUERD Aria Prioritară 10 (Ameliorarea capacităţii instituţionale şi a cooperării).

La această conferinţă au participat Cristian Dănuţ Mihai, senator de Brăila, membru al Comisiei pentru afaceri europene şi raportor pentru Strategia SUERD în cadrul comisiei, Octavian Motoc, senator de Tulcea, membru al Comisiei pentru afaceri europene şi Marius Bălu, senator de Mehedinţi, mebru al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului.

În lumina cadrul acestei conferinţe, senatorul Octavian Motoc a prezentat o propunere de proiect prin care se urmăreşte dezvoltarea durabilă a unui oraş aflat în descreştere economică în ultima perioadă.
 
Astfel, propunerea se referă la construirea în oraşul Sulina, din Delta Dunării, a unui Centru European de Training pentru funcţionarii publici europeni, folosit şi pentru pregătirea şi perfecţionarea funcţionarilor din statele membre şi ţările candidate, dotat cu facilităţi de cazare, pregătire şi agrement.
 
„Proiectul Centrului European de Training ar regenera activitatea economică din zonă, turismul şi serviciile conexe, ar prelungi sezonul turistic, ar utiliza în mod permanent aeroportul din zonă şi celelalte servicii de transport, asigurând în final, venituri decente şi sigure populaţiei din această zonă periferică a Europei”, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii