Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Octavia Spineanu Matei, candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

ro

24 Feb, 2016 17:54 3093 Marime text
 
Guvernul a nominalizat candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în persoana judecătoarei Octavia Spineanu Matei, precum și propunerile de rezervă, Norel Rosner și Laura Ivanovici.

Printr-un Memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările comisiei de selecție condusă de ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună.

Propunerea României pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene va fi transmisă până la data de 29 februarie, conform calendarului pentru derularea activităților aferente procedurii de selecție, având în vedere că mandatul judecătorului român al Tribunalului Uniunii Europene va expira la 31 august.

Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de 6 ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalități care oferă garanții depline de independență și care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.     



Sursa foto: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitrescu 24 Feb, 2016 19:10 Daca tot suntem al capitolul juridic: Cand faceti acte, evitati firma de avocatura „Beşe Zeno Sorin şi Asociaţii”, trage tepe la multa lume. Pentru ca sunt avocati, e greu sa-ti mai scoti paguba de la ei. Are sediul pe Tomis nr 99, intr-un bloc langa Teatrul de Stat. ATENTIE la „Beşe Zeno Sorin şi Asociaţii”. Eu mi-am luat-o cu 500 €. Dupa aceea 3 ani am incercat sa imi iau banii inapoi, dar acum trebuie sa recunosc, ca am pierdut banii astia. Deci am platit pentru un serviciu de avocatura pe care nu l-am primit. Ei la un moment dat au spus clar ca imi datoreaza un serviciu juridic, dar dupa aceea, porobabil ca nu au mai avut chef sa imi dea banii inapoi. ATENTIE!