Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de seamă la sărbătoarea Kurban Bayram organizată de UDTTMR la Constanţa (galerie foto)

ro

06 Oct, 2014 17:37 1844 Marime text
Aproximativ 600 de etnici tătari au participat, aseară, în cea de-a doua zi de Kurban Bayram, la tradiționala petrecere organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din Români.
 
Alături de etnicii tătari au fost prezenţi la eveniment și numeroși oaspeți: Viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Cenk Tanay, senatorul PSD Nicolae Moga, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”, Emanuel Plopeanu, Inspectorul Școlar General Răducu Popescu, primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, prof. univ. dr. Aurel Papari, dar și patru reprezentanți ai Asociației „United Hands Romania”.
 
Oaspeți de seamă ai evenimentului au fost 18 de militari de la Baza Militară NATO de la Mihail Kogălniceanu, însoțiți de însuși comandantul bazei, lt. col. Joel Schmidt. Oaspeții s-au bucurat de un program artistic bogat, susținut de soliști ai comunității tătare și ansambluri ale filialelor UDTTMR (ansamblurile Kanara, Karadeniz, Karasu, Cansu și Yildizlar).
 
Sâmbătă, în prima zi de Kurban Bayram, într-un club din Mamaia peste 2.000 de tineri au petrecut la tradiționalul toplantî.  Sărbătoarea de Kurban Bayram se va încheia mâine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii