Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii de știință luați prin surprindere Un tsunami s-a produs în Marea Neagră (galerie foto)

ro

28 Jun, 2014 17:34 3282 Marime text
Un tsunami de dimensiuni reduse s-a produs vineri pe o plajă din orașul ucrainean Odesa.

Într-o înregistrare video se vede cum un val de trei metri lovește țărmul și turiștii prezenți pe plajă, luând cu el înapoi bărci pneumatice și o trambulină-castel de o mărime considerabilă. Fenomenul s-a înregistrat la ora locală 13.00. La acel moment mai mulți adulți și copii se bucurau de vremea însoprită pe plajele din orașul port situat în nord-vestul Mării Negre.

Șase persoane, dintre care patru copii, au suferit leziuni și au fost duși la spital.

Numărul turiștilor au fost mai mic decât de obicei din cauza tensiunilor dintre Ucraina și Rusia, notează news.ninemsn.com.au.

Oamenii de știință locali susțin că ceea ce ar fi putut cauza acest fenomen de-a lungul coastei de vest a Ucrainei ar putea fi mișcările tectonice, însă echipamentul de măsurare nu au înregistrat niciun eveniment geofizic, care ar putea fi declanșa un tsunami de acest gen, a declarat seismologul dr. Konstantin Yegupov, scrie news.ninemsn.com.au.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 04 Jul, 2014 12:09 probabil cauza valurilor tsunami a fost generata de niste teste secrete ale armatei... care armata? inca nu se stie, se intuieste doar. oricum stirea aceasta mi s-a parut de interes ridicat pt popor si a fost destul de neglijata, in comparatie cu altele...