Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O zi în şcoala Militară Amiral Ion Murgescu

ro

19 Mar, 2015 13:51 2163 Marime text
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanţa a iniţiat, în anul 2008, un Protocol de Colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanta, la care au aderat, până în prezent, 22 licee şi colegii tehnice din judeţul Constanta.
 
Proiectul "O zi în şcoala Militară", iniţiat de către Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu", se derulează în perioada 2 februarie – 22 mai.
 
Scopul principal al colaborărilor îl reprezintă "elevul" care, prin implicare directă în proiecte de cunoaştere a istoriei naţionale, activităţi educative, sportive şi de socializare, de cultură generală, beneficiază de alternative constructive la pregătirea de zi cu zi şi care, prin constanţa derulării lor, duc la creşterea responsabilizării viitorilor tineri ai ţării.
 
"O zi în şcoala militară" este un proiect ce se bucură de o largă participare a elevilor liceeni constănţeni, fete şi băieţi.
 
De la debutul programului şi până în prezent, peste 200 de liceeni au avut, prin rotaţie şi în grupuri de câte trei, pentru o zi, calitatea atestată prin diplomă de "elevi onorifici" ai şcolii, participând la programul zilnic al elevilor instituţiei militare de învăţământ.
 
Anul acesta Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" scoate la concurs 60 de locuri, dintre care 57 pentru Ministerul Apărării Naţionale (51 băieţi şi 6 fete) şi trei locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii