Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE O țestoasă uriașă a fost găsită pe plaja de la Vadu. Broasca a fost dusă la Acvariul din Constanța (video)

ro

06 Sep, 2016 11:38 5177 Marime text
Pescarii din localitatea constănțeană Vadu au avut parte astăzi de o captură pe cât de neașteptată, pe atât de interesantă. Ei au găsit în apele Mării Negre o țestoasă uriașă, originară se pare din Marea Mediterană. Pescarii l-au informat imediat pe directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, dr. Adrian Bîlbă, care a mers în locul semnalat. 

Directorul CMSN a declarat pentru ZIUA de Constanța că este vorba de un mascul și că acesta va fi preluat și dus, teporar, la Acvariul din Constanța. Asta deoarece, această specie exotică de țestoasă nu rezistă la temperaturi sub 18 grade Celsius, iar apa Mării Negre va avea, în curând, în jur de 18 grade Celsius. 

Doctorul Bîlbă mai spune că țestoasa a ajuns pe țărmul de la Vadu din cauza tropicalizării. Încălzirea globală le face pe aceste țestoase să migreze spre nord. 

UPDATE
Țestoasa a ajuns la Acvariul din Constanța unde se acomodează cu noul bazin, care îi va fi casă în lunile care urmează. 

„Pare să fie băiat din specia Caretta Caretta, ajuns accidental la noi în zona Vadu - prima atestare documentară la noi. Apele calde au păcălit-o nu se poate adapta are nevoie de ape calde și fund pietros sau de corali. O îngrijim și încercăm să o ducem în zona de baștină - apele marii Egee“, a scris directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă, astăzi, pe contul său de Facebook.

 sursa video: Facebook/Adrian Bîlbă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii