Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără din Constanţa a ajuns pe mâna unui traficant de persoane!

ro

20 Oct, 2015 18:47 1450 Marime text
Un bărbat, de vreo 35 de ani, originar din comuna vasluiană Pungeşti, este acuzat că a racolat o tânără din judeţul Constanţa şi o minoră din judeţul Vaslui cu scopul de a le exploata sexual în Italia. Gheorghe Buzatu, căci aşa îl cheamă, munceşte mai mulţi ani în Italia. Cel puţin aşa susţine el. El a reuşit să le păcălească pe amândouă, promiţându-le că îşi vor face un rost în Italia şi se vor căsători. Cum s-a ajuns la această situaţie?
Folosind reţelele de socializare, aflate acum în mare vogă, vasluianul a cunoscut o tânără de 30 de ani, din Constanţa, cu care a legat un soi de relaţie virtuală, potrivit adevarul.ro. Ea i s-a plâns că are trei copii pe care i-a dat în plasament pentru că nu are cu ce îi creşte, el i-a spus că o iubeşte şi îi va face rost de muncă în Italia. La sfârşitul lunii noiembrie 2014, bărbatul a venit în România şi s-a dus direct la Constanţa să se întâlnească cu femeia cunoscută pe internet. El a convins-o să îl însoţească în satul natal, la părinţi, de unde urmau să plece în Italia.
Potrivit adevărul.ro, ajuns la Pungeşti, Buzatu a cunoscut o altă fată, o minoră de 16 ani, din satul Gârceni, care fugise de acasă, pe fondul unor certuri în familie şi locuia la rude în Pungeşti. În timp ce ”logodnica” de la Constanţa se afla la casa părinţilor, Buzatu a reuşit să o convingă şi pe minora de 16 ani să meargă cu el în Italia, promiţându-i şi ei că se vor căsători după ce vor reuşi să adune mai mulţi bani împreună. A anunţat-o că nu are nevoie de procură din partea părinţilor pentru că ”va rezolva tot cu şoferul de pe microbuz”. Pentru a nu da de bănuit celor două femei, Buzatu şi-a convins un nepot să îl însoţească în Italia, asigurându-l şi pe el că îi va găsi de muncă ”la răsaduri”. Cum gura bate fundul, aşa cum spune un vechi proverb românesc, bărbatul s-a lăudat în faţa consătenilor că el face bani în Italia exploatând sexual femei. Asta a salvat-o pe minoră. Pe 11 decembrie 2014, însoţit de cele două tinere şi nepot, Gheorghe Buzatu a plecat spre Italia. Aflând că a luat femeile cu el, un localnic din Pungeşti, care asistase la discuţiile din cârciumă când Buzatu se lăuda cu abilităţile sale de proxenet, a sunat la 112.
În faţa poliţiştilor de frontieră, atât Buzatu, cât şi ceilalţi pasageri din microbuz au declarat că nu o cunosc pe minora de 16 ani şi nu ştiu nimic despre destinaţia acesteia. Speriată, fata a refuzat să comunice cu poliţiştii de frontieră. Minora a fost coborâtă din microbuz şi predată reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor, în schimb, lui Gheorghe Buzatu şi celorlalţi pasageri poliţiştii le-au permis să-şi continue deplasarea.
Ajuns în Italia, Buzatu s-a cazat într-un imobil dintr-o localitate din apropiere de Napoli, împreună cu tânăra din Constanţa. În schimbul unui loc de muncă decent, vasluianul a adus acasă mai mulţi bărbaţi pentru a întreţine relaţii contra cost cu ”logodnica ” sa. Din cauza unor defecte la fizionomia feţei, din naştere, clienţii au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu tânăra. Dându-şi seama că au fost înşelaţi, femeia, dar şi tânărul din Pungeşti au hotărât să fugă înapoi în România. Profitând de faptul că Buzatu era plecat de acasă, cei doi au luat banii pe care i-au găsit într-o carte (700 de euro) şi au plecat la Napoli. Au luat legătura cu rudele din România care i-au sfătuit să-şi cumpere bilete de avion şi să revină acasă. Buzatu s-a sustrat cercetărilor poliţiştilor, fiind anchetat în lipsă. La finalul cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Vaslui şi procurorii DIICOT au dispus trimiterea sa în judecată, acuzaţia de trafic de persoane şi trafic de minori, dosarul fiind înaintat Tribunalului Vaslui. 


sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii