Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tanara de 21 de ani, insarcinata in luna a 7-a, a murit la Maternitatea Polizu, din Capitala

ro

01 May, 2010 02:50 1753 Marime text

gineco_57278300.jpgUn alt caz şocant în maternităţile din România. O tânără de doar 21 de ani a murit în noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu din Bucureşti. Familia acesteia acuză medicii de neglijenţă.

O tânără de 21 de ani, însărcinată în şapte luni, a murit joi noapte, la Maternitatea Polizu din Bucureşti.

Rudele susţin că tânăra a murit la Maternitatea Polizu joi noaptea, în jurul orei 2, şi a fost găsită de colega de salon. Aceasta a anunţat medicii şi asistentele din spital, care au încercat să o resusciteze, însă fără nici o şansă.

Familia tinerei spune că aceasta a fost internată la Polizu în urmă cu două săptămâni, deoarece exista riscul ca ea să nască prematur. Medicii nu au vrut însă acest lucru, deoarece bebeluşul era prea mic şi şansele de supravieţuire erau foarte mici

Rudele tinerei susţin că gravida a murit pentru că personalul medical nu a supravegheat-o şi nu i-a acordat îngrijirile mediale de care avea nevoie.

Reprezentanţii Polizu nu vor să facă declaraţii, pentru că Ministerul Sănătăţii a început deja o anchetă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii anchetează cazul

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat la Realitatea TV că în dimineaţa zilei de vineri s-a întrunit o comisie formată din reprezentanţi ai Ministrului, experţi din domeniul ginecologiei şi un reprezentant al Colegiului Medicilor care va ancheta acest caz. Potrivit lui Arafat, concluziile depind de mai multe rezultate care sunt aşteptate, inclusiv concluziile examenului post mortem al pacientei şi al fătului.


Secretarul de stat a fost foarte rezervat în a avansa o posibilă cauză a decesului tinerei: "Este foarte greu să spunem ce s-a întâmplat. Poate fi orice, inclusiv o situaţie inevitabilă în cazul unei trombo-embolii. E devreme să spunem ce s-a întâmplat până nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei şi concluziile comisiei". În cazul în care se va dovedi că a fost vorba de neglijenţă medicală, Raed Arafat a spus că este de datoria Colegiului Medicilor să ia măsurile ce se impun. În cazul în care cauza a fost de natură organizatorică, Ministerul va dicta sancţiunile.

Incidentul are loc după ce, la începutul săptămânii trecute, două paciente - printre care solista Operetei, Amelia Antoniu - au fost transferate în stare gravă, de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. Potrivit analizelor efectuate de specialiştii din Ministerul Sănătăţii, pacientele s-au îmbolnăvit din cauza instrumentelor nesterilizate şi au contractat o infecţie gram negativ.

Amândouă au fost răpuse de acelaşi microb. Una a reuşit să-l învingă, cealaltă, mai luptă încă. Alice Preda, femeia care a fost operată la Spitalul CF 2 se zbate între viaţă şi moarte. Medicii sunt rezervaţi, dar nu neputincioşi, iar familia - disperată, dar încrezătoare. Soprana Amelia Antoniu se simte mai bine şi a părăsit secţia de Terapie Intensivă.

La numai o săptămână distanţă, pe 28 aprilie, o femeie de 30 de ani, internată la Spitalul Judeţean Argeş pentru o întrerupere de sarcină, a fost transferată la numai câteva ore după intervenţie, cu septicemie, la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii