Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O solicitare depusă de Palestina la ONU încinge iarăşi spiritele în Israel

ro

02 Jan, 2015 19:13 1153 Marime text
 
Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a prezentat vineri o scrisoare oficială ce cuprinde solicitarea de aderare a Palestinei la Curtea Penală Internațională (CPI), informează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.
 
Această cerere urmează să fie examinată de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care trebuie să notifice statele membre ale CPI în termen de 60 de zile în legătură cu demersul părții palestiniene. Aderarea la CPI le-ar permite palestinienilor să se angajeze în acțiuni în justiție contra liderilor israelieni.
 
''Este un pas foarte important. Încercăm să obținem dreptate pentru toate victimele care au fost ucise de Israel, puterea de ocupație'', a spus Mansour.
 
CPI, cu sediul la Haga, are ca misiune urmărirea în justiție a autorilor de genociduri, crime de război și crime contra umanității.
 
Cererea de aderare la CPI pare să fie unul dintre ultimele atuuri ale președintelui Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas.
 
''Așteptăm ca CPI să respingă această cerere ipocrită făcută de Autoritatea Palestiniană, care nu este un stat, ci o entitate legată de o organizație teroristă, Hamas, autoare a unor crime de război'', a reacționat premierul israelian Benjamin Netanyahu.
 
Palestina a primit în 2012 statutul de stat observator nemembru al ONU, ceea ce îi permite să solicite o aderare la CPI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii