Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O singura plaja la standarde europene, pe litoralul romanesc

ro

06 Jun, 2010 13:37 3783 Marime text

Vremea frumoasă a adus o mulţime de turişti la mare. Până pe 15 iunie, tarifele sunt încă de extrasezon, aşa că în weekend, românii dau o fugă pe litoral pentru a se bronza. Dar, mare problemă rămâne şi anul acesata calitatea plajelor.

Potrivit realitatea.net, turiştii care vor o plajă curată, servicii bune, duşuri şi toalete aleg nordul staţiunii Mamaia. Este singura plajă cu certificat european blue flag. Bulgaria, de exemplu, are 7.

"Accesul este neingradit pe plaja, de altfel se respecta zonele de şezlonguri cu zonele pentru prosoape pentru cei care folosesc prospoul, se adreseaza tuturor cu obligativitatea de a respecta anumite norme. De a nu face mizerie pe plaja de a folosi coşurile de gunoi", a declarat Camelia Ţivichi, consilier plajă.

Turiştii care au aflat ce înseamna o plaja certificată internaţional sunt clienţi fideli.

"Eu sunt foarte mulţumită de nisip, de condiţii, de şezlonguri. Doar aici vin, tocmai pentru calitate, pentru ceea ce găsim. Din ce am văzut, cred ca sunt cei mai pregătiţi din punct de vedere al aspectului, al confortului", a declarat o turistă.

În ciuda acestor calităţi, tot plajele comune atrag cei mai mulţi turişti.

Este drept, n-au duşuri sau toalete, dar oricine poate mănâncă pe nisip, mucurile de ţigară se aruncă pe jos, iar comercianţii ambulanţi sunt ca la ei acasă.

"Admiram ce frumos e de aici văzută, dar e murdară totuşi. Iarba e uscata, nu-i curat ca-n alte primăveri, nu e proaspăt şi crud şi e neglijent. Nici duşuri, nici toalele nu prea am văzut", a declarat o turistă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii