Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane reținute după perchezițiile la firme ce comercializau opere pe site-uri

ro

13 Jun, 2015 12:13 1236 Marime text
 
100 de hard-disk-uri, un server și 70.000 de euro au fost ridicați de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma a 10 percheziții efectuate ieri la persoane bănuite de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent și spălare de bani. Două persoane au reținute.
La data de 12 iunie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române au efectuat zece percheziții la persoane bănuite de spălare de bani proveniți din săvârșirea de infracțiuni de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor.
Activitățile s-au desfășurat în Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.
De asemenea, au fost efectuate percheziţii informatice şi au fost puse în executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate.
Din activităţile ilegale aceștia ar fi obținut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 100 de hard-disk-uri, un server și 70.000 de euro.
Două persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților în vederea dispunerii măsurilor procesuale ce se impun.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciului Român de Informaţii.
La activități au participat și polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
 
Infracțiuni economice cercetate de polițiști, în ultima săptămână
 
În perioada 5 - 11 iunie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 234 de infracţiuni economice.
De comiterea acestor fapte sunt bănuite 146 de persoane, dintre care 32 au fost reţinute și una arestată.
Poliţiştii au constatat 99 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 66 de complicitate la această infracţiune, 23 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 11 infracțiuni la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.
În ultima săptămână, au fost constate 7 înşelăciuni, 6 infracțiuni de contrabandă, 4 delapidări și 4 prevăzute de Legea 78 din 2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
De asemenea, poliţiştii au depistat trei infracțiuni la Codul Fiscal, două de uz de fals și câte una de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, bancrută frauduloasă, dare de mită, trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă și la Legea Cecului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii