Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O săptămână la Primăria constănţenilor Chiru îşi prezintă raportul de activitate

ro

18 Mar, 2012 15:49 1463 Marime text

Christian Gigi Chiru a dat publicităţii raportul de activitate la o săptămână de la inaugurarea Primăriei constănţenilor:

 

 

Numar dosare depuse: 58

Numar dosare solutionate: 33

Program audiente Christian Gigi Chiru: marti si vineri, de la ora 16.00

Program jurist: joi ora 14.00-16.30

 

Tipologii cazuri:

Ajutoare caldura si micsorarea pretului la gigacalorie

Locuinte sociale si evacuare

Cazuri medicale

Pensii

Locuri de munca

Reabilitare cladiri, acoperisuri etc

Curatarea unor zone de gunoi

Taierea unor copaci care pun in pericol viata constantenilor

Rezolvarea problemei cainilor vagabonzi

 

Exemple cazuri solutionate:

Domnul P. NICOLAE - care are o problema legata de incasarea dividendelor de la SIF Muntenia deoarece nu are CNP-ul trecut in acte

Solutia: trebuie sa se adreseze notarului public pentru indreptarea erorii materiale prin neprecizarea CNP-ului.

De asemenea, domnul P. Nicolae are un teren extravilan de 1 ha in M. Kogalniceanu pentru care asteapta despagubiri din 2009, in valoare de 6500 lei. In acest caz, trebuie facuta o adresa catre Consiliul Judetean Constanta, la comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate si catre ANRP Bucuresti prin care sa solicite urgentarea despagubirii, avand in vedere varsta inaintata si problemele de sanatate.

Doamna F. G. - care a cumparat o locuinta de la ICRAL pe care a cumparat-o conform legii 10 de la RAEDPP. Nu a reusit insa sa cumpere curtea, pentru care plateste chirie

Solutia: trebuie facuta o cerere catre Consiliul Local in care sa solicite vanzarea terenului respectiv; in cazul in care nu primeste raspuns, sau raspunsul este negativ, poate actiona in judecata Consiliul Local Constanta invocand "obligatia de a face" prin care instanta sa oblige Consiliul Local sa vanda locul respectiv.

 

Doamna S. E. - care are o problema legata de nepotelul ei, o problema care trebuie sa fie clar in atentia Protectiei

Copilului, deoarece tatal copilului este in arest, mama este plecata in Germania iar copilul a ramas la concubinul mamei, in conditii nu foarte bune.

Solutia: vom face o adresa catre Protectia Copilului pentru a se face diligentele necesare pentru incredintarea copilului prin care sa se solicite decaderea din drepturile parintesti a mamei, motivul fiind faptul ca aceasta este plecata din tara, nu s-a mai intors si si-a abandonat la concubin. De asemenea, doamna va trebui sa formuleze o actiune la Judecatoria Constanta prin care tatal copilului sa solicite recunoasterea lui ca tata.

 

Avem cateva persoane ale caror cazuri au fost deja vazute de juristii nostri, dar nu si-au lasat adresele si numarul de telefon, de aceea vreau sa le rugam sa revina la sediul Primariei Constantenilor pentru a completa dosarul si a primi solutiile.

 

Ma refer la domnul Arnic Ion, care doreste sa se gaseasca o solutie la adunarea gunoiului din spatele blocului, la domnul Ionescu Ciprian care doreste sa ne ajute in organizarea unor evenimente, doamna Cristea Ioana care are nevoie de o butelie si frigider, domnului Laurentiu Enache si Stefanescu Adrian care au nevoie de recalcularea pensiei. Pe acestia ii rugam pe aceasta cale sa revina pentru a completa dosarul si a lasa datele de contact.

Primaria Constantenilor multumeste cetatenilor orasului nostru pentru incredere si deschidere si ii asteapta in continuare pe cei care au nevoie de sprijin, intelegere si ajutor, pe b-dul Tomis nr. 30.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii