Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Blaga, despre Kovesi „O profesionistă. Ar trebui să rămână încă un mandat“

ro

21 Apr, 2015 17:24 1871 Marime text
Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că procurorul-șef anticorupție, Laura Codruța Kovesi, este o profesionistă și că ar trebui să rămână încă un mandat în fruntea DNA, informează România TV.

Blaga a afirmat că nu crede că șefa DNA are ambiții politice și că pentru a își arăta adevăratul potențial, are nevoie de încă un mandat.

„Din câte o cunosc, şi am colaborat destul de mult timp, am avut colaborări foarte apropiate, pentru că hotărâse CSAT să propunem un set pentru reducerea evaziunii fiscale, nu cred că are ambiţii politice. Sunt sigur că nu are ambiţii politice. Este o profesionistă. Este la primul mandat. Ca să poţi să arăţi ce poţi să faci ai nevoie de două mandate“, a declarat copreședintele PNL, la Adevărul Live, potrivit B1 Tv.

Blaga a admis că lideri din teritoriu s-au plâns de faptul că acţiunile DNA îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea, însă a precizat că cei care procedează conform legii nu au de ce să se teamă:

„Unii s-au plâns. Sunt şi situaţii în care probabil funcţionarii publici, oameni din primării, au foarte mare reţinere de a semna, dar dacă ai conştiinţa împăcată şi eşti stăpân pe tine, nu văd de ce nu ai semna. Am auzit din partea multor aleşi locali, inclusiv din PNL. Am văzut pe bloguri astfel de poziţii şi oameni respectabili din media. Este o zonă sensibilă a oportunităţii care trebuie reglementată mai bine. Un primar stabileşte dacă trebuie făcut pod, nu Curtea de Conturi. Dacă decizia a fost încălcată, s-a luat mită, leagă-i“.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii