Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE5. Una dintre victime a murit. Două persoane în pericol de înec la Neptun (galerie foto)

ro

20 Jul, 2016 12:35 2344 Marime text
O echipă ISU Dobrogea  a fost solicitată în urmă cu câteva momente, printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112, să intervină în staţiunea Neptun, unde o persoană este în pericol de înec.

În acest moment, salvatorii ISU se îndreaptă la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor bărbatului.


UPDATE 5, ora 16:46
Cea de a doua victimă care era căutată de către salvatori a fost găsită după mai bine de patru ore de căutări. Din păcate, salvatorii au scos trupul bărbatului de 24 de ani la suprafaţă neînsufleţit.

UPDATE 4, ora 15:10- Filmul întâmplărilor
Se pare că cele două victime erau unchi (bărbatul în vârstă de 50 de ani) şi nepot (tânărul de 24 de ani). Cei doi erau la plajă alături de mătuşa tânărului, aceasta fiind soţia primei victime salvate. Aceştia se aflau pe Plaja Prezidenţială din Neptun, iar tânărul a intrat în mare pentru a face o baie. Cum valurile erau destul de mari, iar tânărul nu se mai afla pe plajă, unchiul acestuia  a anunţat salvamarii. Turiştii de pe plajă s-au solidarizat cu cauzul tânărului dispărut în apele mării şi au intrat alături de salvamari în apă pentru a efectua căutări. Văzând că băiatul este de negăsit, unchiul acestuia, în vârstă de 50 de ani, a intrat şi el să îl caute. Valurile fiind mult prea mari, unchiul acestuia s-a aflat şi el la doar un pas de moarte, dar salvamarii l-au scos din apă la timp. Pe nepotul acestuia, tânărul de 24 de ani, echipele de salvatori încă îl caută în speranţa că îi vor găsi măcar trupul, însă băiatul este de negăsit. 

Între timp, la faţa locului se află turişti, salvamarii de pe plajă, nouă scafandri de la ISU Dobrogea, o şalupă a Poliţiei de Frontieră, cu propriul salvamar. De menţionat că incidentul a avut loc în jurul orei 11.50.


UPDATE 3, ora 14:05
La Neptun, salvamarii au arborat steagul roşu, transmitând tuturor turiştilor că există pericol de înec, ca urmare a valurilor destul de mari.

UPDATE 2, ora 13:30
Victima înecată, în vârstă de 50 de ani, a fost stabilizată de către medici, dar refuză transportul la spital. Echipele de salvatori caută în continuare cea de a doua victimă, în vârstă de 24 de ani, însă cu fiecare secundă trecută este tot mai puţin probabil ca tânărul să mai poată fi scos viu din apă. 

UPDATE, ora 13:15
Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba despre două persoane aflate în pericol. Una dintre ele a fost scoasă din apă, este conştientă şi cooperează cu medicii în timp ce cea de a doua victimă este în continuare căutată de salvatori, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Printre salvatori se numără scafandri şi personal al Poliţiei de Frontieră Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii