Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pasăre flamingo şi-a făcut apariţia pe lacul Techirghiol

ro

25 Oct, 2016 00:39 5290 Marime text
Pasărea a fost observată sâmbătă, 22 octombrie 2016, pe Lacul Techirghiol, de Ciprian Fântână. El este cel care a realizat fotografiile și care a sesizat Societatea Ornitologică din România, informează europafm.ro.
 
Potrivit SOR este vorba de un exemplar diferit de cele patru văzute în luna august la Vadu, acesta fiind un pui de flamingo. Cele de la Vadu erau păsări adulte.
 
Cele 4 păsări au fost observate pe data de 20 august în Delta Dunării. Potrivit unui comunicat al Societății Ornitologice Române păsările flamingo (Phoenicopterus roseus) sunt o apariție extrem de rară pentru România.
 
Specia este întâlnită în Europa, Africa și respectiv Asia. În Europa, predominant în bazinul Mediteranei.
 
Potrivit SOR, în România, specia este văzută foarte rar, în special pe coastele Mării Negre sau în Delta Dunării, dar fără a prezenta o populație cuibăritoare.
 
Preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. Se hrănește în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii