Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă televiziune intră pe piață cu 99 de posturi

ro

22 May, 2013 20:48 2607 Marime text
Orange România, liderul pieţei locale de telecomunicaţii, va încerca să îşi facă loc pe piaţa locală de servicii TV - dominată clar de RCS&RDS, Romtelecom şi UPC - venind cu o ofertă diferită de servicii care include, spre exemplu un număr de 29 de posturi TV în format HD - dublu faţă de ceea ce propun rivalii de pe piaţă, arată documentele depuse de companie la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a obţine avizul de retransmisie. Numărul total de posturi TV livrat prin intermediul platformei va fi de 99, conform datelor de la CNA.

Numărul mare de posturi HD, coroborat cu alte date din dosarul de la CNA - respectiv un număr mic de abonaţi estimat pentru platformă - 50.000, arată că Orange pare a avea în plan să atace un segment de clienţi premium, sau cel puţin dispus să plătească mai mult decât media de aproximativ 5 euro pe lună înregistrată la nivelul pieţei.

Aproximativ 90% din numărul de abonaţi la serviciile TV - o piaţă de circa 370 mil. euro pe an - sunt în portofoliul RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, restul fiind împărţit între companii mici, dintre care se distinge un singur jucător cu zeci de mii de clienţi şi o acoperire extinsă la nivel naţional: Digital Cable Systems (DCS), deţinută de fondul american de investiţii AIG. Cu totul, DCS are aproximativ 200.000 de abonamente la servicii de televiziune, internet şi telefonie fixă.

Sursa Ziarul Financiar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • turcu daniel 30 May, 2013 13:35 bravoooo orange, abia astept sa va incepeti activitatea de televiziune, cred ca asi fi primul client al vostru din toata tara