Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă sesiune de admitere la Institutul Medico-Militar de la Tîrgu-Mureș. Ce condiții trebuie îndeplinite de candidați

ro

09 Aug, 2018 14:30 1538 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a aprobat organizarea, în data de 7 septembrie, a unei noi sesiuni de admitere pentru 20 de locuri repartizate Instititului Medico-Militar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu-Mureș, specializarea Medicină – limba engleză, ca urmare a neocupării tuturor locurilor disponibile în sesiunea din iulie și existenței unui deficit de personal medical specializat.

Potrivit MApN, candidații trebuie să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă vârsta de cel mult 30 de ani împliniți în anul 2018 și să cunoască foarte bine limba engleză.

Recrutarea candidaților va avea loc în perioada 13 – 24 august, la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul de domiciliu, iar probele de selecție aptitudinală se vor desfășura în perioada 20-30 august.

Candidații declarați ”admis” la selecţie se vor înscrie la examen exclusiv online, pe site-ul instituției de învățământ,  în perioada 3 – 5 septembrie, iar examenul se va susține în data de 7 septembrie. Metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea din iulie, inclusiv bibliografia de examen.

Testarea cunoștințelor de limba engleză va avea loc în data de 6 septembrie, la sediul UMF Târgu Mureș, cu rezultatul admis/respins. Doar candidații declarați admiși vor putea participa la proba de admitere din 7 septembrie.

Studenții admiși vor studia toate materiile în limba engleză și vor rămâne la această formă de școlarizare până la încheierea studiilor.

”Suplimentarea cifrei de școlarizare la nivelul anului universitar 2018-2019 pentru Institutul Medico-Militar la 200 de locuri (100 de locuri la catedra de pregătire București: 70 de locuri medicină generală, 15 locuri medicină dentară, 15 locuri farmacie - și Tîrgu Mureș: 100 de locuri medicină generală) a fost decisă de ministrul Fifor, la începutul acestui an, după analizarea necesitățile operaționale ale Armatei României și ținând cont de oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel național” - au declarat reprezentanții MApN. 


Creșterea cifrei de școlarizare înseamnă o reconfigurare a strategiei pe termen lung a Ministerului Apărării Naționale în ceea ce privește sistemul medical militar.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională).
Domeniile sănătății și învățământului militar sunt teme esențiale pentru Ministerul Apărării Naționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii