Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ordonanţă de urgenţă ADIO proceselor în instanţă pentru recuperarea taxei de poluare

ro

22 Jun, 2013 21:00 1342 Marime text

Autorităţile române vin în sprijinul celor care au achitat taxele privind emisiile poluante provenite de la autovehicule. În urmă cu scurtă vreme a fost dat publicităţii un raport prin intermediul căruia se informează că cei ce au achitat taxele mai sus precizate nu vor mai fi obligaţi să apeleze la justiţie.

Conform raportului amintit, o soluţie mai economică pentru stat ar fi „restituire pe cale administrativă a taxelor care vizează emisiile poluante provenite de la autovehicule, care ar elimina celelalte costuri pe care le presupune exercitarea acţiunilor în justiţie şi, în plus, degrevarea instanţelor de contencios administrativ de un număr mare de cauze“.

Posibila ordonanţă de urgenţă ar putea avea următorul cuprins:

„Persoanele care au achitat (...) taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (...) pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent“.

„Organul fiscal soluţionează cererea de restituire în termen de 45 de zile de la înregistrare, prin decizie care se comunică de îndată persoanei interesate“

„Împotriva deciziei organului fiscal, precum şi în cazul nesoluţionării cererii de restituire în termenul prevăzut, persoana interesată poate face contestaţie la structura specializată de soluţionare a contestaţiilor (...) în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului de 45 de zile“.

„Structura specializată soluţionează contestaţia în termen de 30 de zile de la înregistrare, prin decizie care se comunică de îndată constatatorului“.

„Împotriva deciziei comisiei, precum şi în cazul nesoluţionării contestaţiei în termenul de 30 de zile, contestatorul poate face plângere la tribunal în a cărui circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului de 30 de zile“.

„Hotărârea pronunţată de tribunal este definitivă“

„Plata sumelor se va face eşalonat (...)“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii