Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă lege ar putea intra în vigoare din toamnă pentru motocicliști. Ce propune un deputat

ro

24 Aug, 2017 07:53 2961 Marime text
Legea propune să suspende permisul motocicliștilor care poluează fonic pentru 30 de zile. Propunerea a fost înaintată de un deputat, deranjat de zgomotul infernal produs de motoare.

Potrivit digi24.ro, motocicliştii vitezomani care fac un zgomot infernal prin oraşe ar putea rămâne fără permis de conducere. Limita de zgomot din apropierea unei locuinţe este de 50 de decibeli însă unele motoare dezvoltă şi peste 100 de decibeli, aproape cât un avion. Nu există o lege care să sancţioneze motocicliştii gălăgioşi.

„Din fericire aceşti motociclişti sunt destul de puţini în contextul fenomenului moto din România. Din păcate ei sunt foarte vizibili pentru că zgomotul pe care îl produc îi aduce în centrul atenţiei”, spune Radu Sandovici, membru Asociaţia Motocicliştilor din România, citat de digi24.ro.

Valeriu Steriu, preşedinte executiv PMP, declară: „Luaţi un pic şi urmăriţi bulevardele mari după ora 21:00, perioada în care oamenii se retrag, au nevoie de odihnă şi de linişte, şi veţi vedea că Bucureştiul a devenit o întreagă pistă de alergare a motocicletelor”.

Şi nu este vorba doar de odihnă. Medicii atrag atenţia că un motor puternic poate afecta iremediabil auzul. Pot apărea zgomote şi ţiuit în ureche şi care pot provoca anxietate, senzaţie de nervozitate sau chiar creşterea pulsului.

Legea din România nu prevede o limită maximă de zgomot pe care îl poate produce o motocicletă. Cei de la Registrul Auto Român spun că nu au cum şi cu ce să verifice în trafic motocicletele modificate.

Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului în acestă toamnă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 24 Aug, 2017 12:33 Motocicleta cand vine din fabrica este dotata cu limitatoare de zgomot prin tevile de esapament,doar ca smecherii modifica tevile de esapament prin scoaterea sitelor si elementelor de amortizare a zgomotului.Legea ar fi binevenita.Acelas lucru se practica si la autoturisme.
  • maria 24 Aug, 2017 12:16 Sa-mi explice cine stie: motociclistii nu trebuie sa respecte legea circulatiei? Nu trebuie sa respecte viteza legala, nivelul de zgomot, regulile depasirilor? De ce sint tratati preferential? Foarte bine, sa fie modificata legea pentru a-i disciplina si pe acesti participanti la trafic, care sint un adevarat pericol public.