Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:52 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă „jucărie” pentru Iohannis. Guvernul îi cumpără aeronavă prezidenţială

ro

16 Mar, 2016 23:04 796 Marime text
 
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat astăzi că în ultima şedinţă a CSAT s-a convenit ca, până la sfârşitul anului, România să cumpere o primă aeronavă prezidenţială.
 
Cel mai probabil aeronava ce va fi achiziționată va avea un istoric de zbor de 3-4 ani. Se dorește ca pe viitor flotila specială să ajungă la 3-5 aeronave.
 
„Am fost în CSAT. Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix- rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta. S-au făcut doar paşii de lucru – cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedură special pentru această achiziţie, care, probabil, din motive de economie, va fi una "govern to govern" cu unul din statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată (... ) O aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după cel puţin 3 sau 4 ani de zbor, pentru că atunci are un anumit istoric şi poţi să ştii mai multe despre ea”, a declarat Dan Costescu, potrivit romaniatv.net.
 
Întrebat dacă Guvernul intenţionează să cumpere una sau mai multe aeronave, Costescu a vorbit despre practica europeană, respectiv despre „o flotilă prezidenţială”.
 
„Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei prezidenţiale. Nu pot anticipa, pentru că avem o comisie de 20 de oameni cu peste 7 sau 8 ministere, cu specialişti în aviaţie. Practica europeană este să aibă flotile între 3 şi 5 aeronave, practica europeană de la care nu putem să ne abatem. O să vedem, pentru că noi suntem mai zgârciţi ca ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine”, a conchis Dan Costescu, mai notează romaniatv.net. Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii