Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă înregistrare surprinde momentul în care teroriştii părăseau redacţia Charlie Hebdo (video)

ro

13 Jan, 2015 21:05 1978 Marime text
 
O nouă înregistrare video care îi surprinde pe autorii atacului comis pe 7 ianuarie la redacţia Charlie Hebdo, în Paris, a fost difuzată marţi de presa internaţională.
 
"L-am răzbunat pe Profetul Mahomed", se aude spunând unul dintre cei doi terorişti.
 
Înregistrarea surprinde momentul în care unul dintre islamişti trage focuri de armă spre poliţie, din vehiculul Citroen C3. O maşină a poliţiei vizată de focurile de armă este forţată să dea înapoi.
 
Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Revista satirică Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.
 
Pe de altă parte, mii de persoane participă marţi seară, la Berlin, în prezenţa cancelarului Angela Merkel, la un miting contra terorismului organizat de asociaţii musulmane, după atentatele din Franţa, soldate cu 17 morţi.
 
Lideri ai asociaţiilor musulmane au depus o coroană de flori la ambasada Franţei cu mesajul "Terorismul, nu în numele nostru!".
 
Manifestaţia a început la Poarta Brandeburg şi se va încheia cu un discurs al preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii