Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă cu imigranţi, cu destinaţia România, s-a scufundat. 24 de persoane au murit

ro

04 Nov, 2014 08:38 2499 Marime text
Un grav accident a avut loc luni dimineaţă la confluenţa Strâmtorii Bosfor cu Marea Neagră, nu departe de Istanbul.  O ambarcaţiune cu destinaţia România, s-a răsturnat, scrie presa turcă citată de AFP.
 
Presa turcă scrie că aproximativ 40 de persoane s-au îmbarcat la bordul navei la sud de Istanbul, în Marea Marmara, iar ambarcaţiunea a înaintat după aceea în Strâmtoarea Bosfor, până la Marea Neagră, unde s-a răsturnat, dintr-un motiv necunoscut încă, la nivelul localităţii Rumeli Fener.
 
Potrivit acestor surse, şapte pasageri ai ambarcaţiunii, care transporta imigranţi afgani şi sirieni către România, au fost salvaţi de către Paza de Coastă turcă, alţi nouă fiind daţi dispăruţi. Până în prezent, bilanţul este tragic: 24 de persoane au murit, iar căutările continuă.

Sursa foro: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JRS Romania 04 Nov, 2014 17:59 Doneaza si tu imbracaminte si alimente pentru refugiatii sirieni! www.jrsromania.org JRS Romania a oferit in decursul a doi ani ajutor unui numar de aproximativ 300 de refugiati sirieni (marea majoritate a lor fiind familii, femei si copii) prin intermediul programelor sale de asistenta constand in subventionarea costurilor cu locuinta, hrana si imbracaminte, medicamente si consultatii medicale, precum si consiliere si informare. Insa scala acestei situatii de urgenta bine-cunoscuta este cu mult mai mare si in continuare avem nevoie de sprijinul vostru pentru a continua sa sprijinim familiile fortate sa-si paraseasca tara de origine din cauza conflictului violent. Peste 6.5 milioane de persoane sunt deplasate intern si 2.9 milioane de persoane sunt inregistrate ca refugiati, Siria devenind una din cele mai mari catastrofe umanitare. Potrivit Agentiilor Natiunilor Unite, 10.8 milioane de sirieni sunt in nevoie urgenta de asistenta umanitara in interiorul tarii, 241 de mii de persoane sunt inca blocate sub asediul continuu iar 4.7 milioane de sirieni locuiesc in zone greu accesibile pentru a primi asistenta. Conflictele si nivelele inalte ale violentei au continuat pe tot cuprinsul Siriei fiind inregistrate atat atacuri aeriane guvernamentale cat si atacuri armate ale extremistilor si gruparilor teroriste care au avut drept rezultat foarte multe decese si raniti in randul populatiei civile precum si deplasarea fortata a populatiei. Protectia civililor sirieni trebuie sa fie prioritatea lumii intregi – este cererea unei coalitii globale formate din 39 de organizatii umanitare si de aparare a drepturilor omului printre care si JRS International - din 27 de state. Si JRS Romania, ca parte a organizatiei JRS International, sprijina la nivel national campania de apel la pace si protectie a civililor venind in acelasi timp si in sprijinul refugiatilor sirieni sositi si in tara noastra. Guvernul Romaniei a oferit statutul de refugiat sutelor de cetateni sirieni sositi in tara noastra si sprijin sub forma de ajutoare nerambursabile. Dorim sa ne alaturam in continuare tuturor acestor eforturi si sa venim in completarea nevoilor de hrana si alimente pentru cetatenii sirieni refugiati in Romania aflati in unul din cele 6 centre din tara pentru refugiati precum si in raza judetelor acestora: Bucuresti/Ilfov, Galati, Radauti, Baia Mare, Timisoara si Giurgiu. Cu sprijinul tau, putem oferi pe perioada anotimpului rece imbracaminte si alimente, acestea fiind printre