Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă a Marinei SUA ancorează, azi, în Portul Constanţa

ro

19 Jun, 2011 11:55 978 Marime text

Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp (T-ARS 51), una dintre cele patru nave aparţinând Comandamentului militar de transport maritim (Military Sealift Command) al Marinei SUA, va sosi azi la Constanţa, unde va participa la antrenamente cu echipe de scufundare din România şi alte patru ţări.

Nava USNS Grasp (T-ARS 51) va rămâne la Constanţa timp de cinci zile, anunţă Ambasada SUA printr-un comunicat.

Pe durata vizitei în Romania, nava americană va întreprinde antrenamente cu echipe de scufundare din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Ucraina, la bordul navei, dar şi în apele teritoriale române. Misiunea naveiUSNS Grasp este de a desfăşura exerciţii comune de scufundare, în scopul creşterii capacităţii în rândul echipelor de scufundare din ţările partenere şi asigurării unui schimb profesional între participanţi.

"România a fost aleasă să găzduiască antrenamentele echipelor de scufundare datorită experienţei dovedite a scafandrilor românişi datorită faptului că Centrul de Scafandri din cadrul Forţelor Navale Române este singurul din regiune dotat cu barocameră (incinta presurizabilă rezistentă la presiune)", se precizează în comunicatul ambasadei.

Pe parcursul vizitei in Romania nu vor fi organizate tururi pentru presă pe nava USNS Grasp.

La începutul acestei luni, în Portul Constanţa a acostatşi nava USS Monterey, care, începând din martie, participă la prima fază a desfăşurării scutului antirachetă în Europa, fiind echipată cu sistemul de apărare aeriană AEGIS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii