Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O instituție din Filiaşi luată cu asalt de polițiști. Sunt vizate persoane bănuite de abuz în serviciu

ro

22 Jan, 2016 09:52 818 Marime text
 
Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au efectuat trei percheziţii la sediul unei instituţii şi la locuinţele a doi funcţionari, bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 150.000 de lei, prin darea în folosinţă de terenuri, în mod abuziv, unor persoane fizice şi juridice.
 
Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz  în serviciu şi sustragere de înscrisuri.
 
Se fac cercetări cu privire la modul în care au fost date în folosinţă către persoane fizice şi juridice mai multe terenuri aparţinând  domeniului public şi privat al instituţiei, începând cu anul 2010 până în prezent.
 
Din cercetări a reieşit că, cei în cauză, în calitate de funcţionari, ar fi pus la dispoziţia unor persoane fizice şi juridice suprafeţe de teren, fără încheierea unor contracte de concesiune, închiriere, acorduri de folosinţă, sau cu încheierea unor astfel de acte administrative cu încălcarea prevederilor legale.
 
Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri, respectiv cereri nesoluţionate pentru prelungirea contractelor, informări privind neplata chiriei şi situaţia debitorilor neacţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor.
 
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.




Sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii