Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O grupare infracțională, specializată în furtul de bijuterii, a fost ”aruncată în aer” de DIICOT

ro

01 Feb, 2016 16:28 1857 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat ceasuri de lux și bijuterii de aur de la membrii unei grupări infracționale care ar fi sustras bunuri în valoare de 167.000 de euro, dintr-un magazin de bijuterii din Slovacia.
 
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au  efectuat, astăzi, 16 percheziții în județul Gorj, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în furturi din magazine de bijuterii din state ale Uniunii Europene.
 
La activități au participat și polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Gorj și Mehedinţi,  cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, precum și jandarmi.
 
Din cercetări a reieșit că, în noaptea 17 spre 18 mai 2014, membrii grupării infracționale ar fi sustras 608 bijuterii, în valoare de 167.000 de euro, prin spargerea plafonului unui magazin din localitatea Trnava, din Slovacia. Cei în cauză ar fi valorificat o parte din bijuterii  în România, la rude şi persoane din judeţul Gorj şi din Bucureşti.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate patru ceasuri de lux, brățări și un pandantiv din aur, precum și un seif cu cifru electronic. De asemenea, au fost conduse în vederea audierilor la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova şapte persoane, în baza mandatelor de aducere.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și furt calificat. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii