Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fotografie a stârnit valuri de comentarii pe internet, deşi…nu este actuală

ro

28 Sep, 2015 15:19 1898 Marime text
O fotografie de la un meci de hochei din România face înconjurul internetului. De ce? Fotografia, făcută la Patinoarul Cârța din județul Harghita, a fost postată în mediul online aseară pe pagina Ultras Steaua Bucuresti 1947.
În timpul unui meci de hochei au fost arborate două steaguri: cel al Ungariei și cel al Ținutului Secuiesc. În momentul în care au văzut imaginea, internauții au reacționat extrem de dur, cu toții fiind uimiți de faptul că într-un patinoar din România a fost arborat steagul Ungariei și nu cel al României, cum ar fi și firesc.
Vă prezentăm câteva comentarii despre „imaginea scandaloasă”:
 „Wtf ?! Drapelul ungariei intr-un patinoar din Romania ?? (…)”;
„Trebuie organizat un protest ori in Harghita ori in Covasna. Un fel de adunare nationala”;
„’Tinutul Secuiesc un vis pur unguresc’ să ne pi*am pe ei”;
„Pe net zmei…in realitate mobilizare 0 !”.
Reporterii Vocea Transilvaniei au încercat să afle care este motivul pentru care la un meci ar fi fost arborate cele două steaguri și de ce lipsește steagul României. „Să știți că în fotografie nu este patinoarul de la Cârța, este cel de la Gheorgheni. Într-adevăr steagurile respective au fost arborate și la noi anul trecut, dar a fost arborat și un steag al României, toate cu ocazia campionatului maghiar la care avem și noi reprezentanți la două categorii de vârstă. Deci la noi au fost anul trecut arborate toate trei”, a precizat Attila Nagy, managerul Patinoarului Cârța. Nagy a mai subliniat faptul că Patinoarul Cârța este cel mai longeviv din România, fiind primul inclus în 2009 în “Programul Naţional de construire de patinoare”, lansat şi aprobat de Guvernul României.
Cât despre Patinoarul Gheorgheni, managerul acestuia, doamna Siklodi Piroska, a fost extrem de directă: „Noi acum nu avem niciun steag arborat. Nu arborăm steaguri în general la meciuri. Dar, este posibil să fi fost un meci al Ținutului Secuiesc cu Ungaria, din aprilie 2015, la care totuși s-au pus cele două steaguri. S-a organizat un meci demonstrativ, la care au participat selecționata formată din jucători de la SC Miercurea Ciuc și ProGym Gheorgheni și selecționata Ungariei formată tot din jucători de la mai multe cluburi”. Mai mult, Piroska a subliniat faptul că înțelege reacțiile internauților, dar că acestea nu au cum să fie evitate pentru că, de cele mai multe ori, secuii sunt cei care le provoacă.
Una peste alta, nimeni nu poate preciza de ce fotografia „scandaloasă” a fost postată acum în mediul online. Cert este că, alăturarea celor două steaguri, cel al Ținutului Secuiesc și cel al Ungariei, pe un patinoar românesc, nu face altceva decât să alimenteze ura etnică și spiritul naționalist al tuturor românilor.
Și iată, în cazul prezentat de Vocea Transilvaniei mai sus, reacțiile vehemente vin la o fotografie veche de șase luni de zile, suprinsă în timpul unui meci dintre Ținutul Secuiesc și Ungaria. Totul, datorită rețelei de socializare Facebook, unde poza are o descriere vagă, iar unii utilizatori se lasă păcăliți ușor crezând că steagul Ungariei a fost arborat în locul celui al României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii