Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă cu o situaţie financiară precară va asigura servicii de reparare şi întreţinere pentru Biroul de Metrologie Legală (document)

ro

25 Jan, 2015 21:15 2139 Marime text
Biroul Român de Metrologie Legală (BRML) a organizat o licitaţie de atribuire a contractului “Servicii de Reparare şi de Întreţinere a Autovehiculelor şi a Echipamentelor conexe”, potrivit LicitatiaPublica.ro.
 
BRML este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, responsabil cu asigurarea reglementărilor metrologice, mijloacelor tehnice şi acţiunilor necesare obţinerii credibilităţii rezultatelor măsurărilor, precum şi cu exercitarea, în numele statului, a controlului metrologic legal, la nivel naţional.
 
În vederea desfăşurării în bune condiţii a activităţilor specifice, Biroul Român de Metrologie Legală, reprezentat prin DRML Constanţa, strara Poporului nr. 121 bis, Constanţa, intenţionează să achiziţioneze pentru unităţile din structura şi subordinea să fără personalitate juridică, respectiv SJML Buzău şi SJML Vrancea, în funcţie de necesităţi şi în limita bugetului aprobat, servicii de reparare şi de întreţinere a autovehiculelor şi a echipamentelor conexe, necesare pentru repararea şi întreţinerea autovehiculelor din dotare, aferente parcului auto.
 
Câştigătorul licitaţiei a fost SC Marşat Com SRL, din Focşani, judeţul Vrancea, iar ocntractul are o valoarea totală finală de 3.166 de lei fără TVA.

Ce spune Registrul Comerţului

Marşat Com SRL a fost înregistrată în anul 1992 şi are ca unic asociat pe Mărgărint Avram, de 65 de ani, din Galaţi. La finalul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de 647.541 de lei şi un număr mediu de 15 salariaţi, potrivit Vrajitorul.eu.
 
Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (0.3% faţă de % media industriei). Evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte (-27.15% faţă de % media industriei).
 
Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (3.87% faţă de % media industriei).
 
Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (86.49% faţă de % media industriei). Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (35zile faţă de zile media industriei).
 
Altfel spus, compania se află într-o situaţie financiară precară. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpina dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plata faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecvenţa a evoluţiei acestei companii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii