Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetiţă de 8 ani, depistată de Protecţia Copilului în timp ce vindea în Mamaia coronițe şi bentițe luminoase

ro

23 Aug, 2019 11:06 1235 Marime text
Echipele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța continuă verificările în vederea combaterii fenomenului cerșetoriei și a formelor de abuz asupra copiilor.

Astfel, în cursul nopții de 22 spre 23 august 2019, echipele DGASPC Constanța formate dintr-un asistent social și un psiholog, în colaborare cu polițiștii și asistenții sociali din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, au verificat stațiunile Saturn, Mangalia și Vama Veche.

În stațiunea Saturn, echipele mixte au identificat o minoră în vârstă de 8 ani care vindea coronițe/bentițe luminoase. La scurt timp, a venit și tatăl acesteia care a declarat că domiciliul familiei este în comuna Cumpăna și că mai are acasă încă 10 copii cu vârste cuprinse între 2 și 22 de ani. Bărbatul a mai spus că, de fapt, copila nu vindea produsele respective și nici nu era lăsată nesupravegheată, ci a rămas singură pentru câteva minute deoarece acesta s-a dus până la mașină să ia ceva.   

Cazul a intrat în atenția DGASPC Constanța care a deschis o anchetă socială la domiciliul familiei respective, colaborând cu Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cumpăna. După finalizarea anchetei, se vor lua măsurile de protecție ce se impun pentru toți copiii minori ai familiei respective.

Verificările pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei și a formelor de abuz asupra copiilor vor continua în acest weekend. În fiecare noapte, echipele mixte formate din reprezentanții DGASPC Constanța, Poliției și asistenții sociali din cadrul primăriilor respective vor merge în teren.
Cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241983, număr disponibil non-stop și gratuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii