Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie eliberată recent din închisoare a fost reținută de procurori. Este suspectată că a atacat un bărbat pe stradă și l-a înjunghiat

ro

22 Jan, 2018 16:52 1909 Marime text
La data de 21.01.2018, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpata D.A.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.
 
Potrivit procurorilor, din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat faptul că la data de 20.01.2018, în jurul orei 18.45, în timp ce se afla pe str. Doamna Ghica nr. 263, sector 2, Bucureşti, inculpata D.A.M. a urmărit-o pe victimă, o persoană de sex masculin şi a lovit-o în spate cu un cuţit, cu intenţia de a o ucide, după care a părăsit zona.
 
Inculpata D.A.M. a fost eliberată la termen la data de 19.10.2017 după executarea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni, pentru tentativă de omor deosebit de grav. Eliberarea a avut loc ca urmare a deducerii din pedeapsă a 360 de zile, prin aplicarea art. 551 alin 1 din Legea nr. 169/2017.
 

”Facem precizarea că probatoriul în cauză a fost conturat şi urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere stradale situate în apropierea locului comiterii faptei” - au precizat procurorii.

 
În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă a inculpatei la data de 21.01.2018, propunere admisă de Tribunalul Bucureşti care a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au transmis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii