Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O elevă de la George Călinescu, câștigătoarea marelui premiu al Concursului Francochanson

ro

19 Mar, 2013 19:01 1142 Marime text
Ioana Lucia Berechet, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic George Călinescu, a participat la începutul lunii martie, la Buzău, la a patra ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Francofonă Francochanson și a obținut Marele Premiu.
 
Competiția a fost organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău în două secţiuni- gimnaziu şi liceu - fiind adresată elevilor iubitori de cântec în limba franceză .
 
Membrii juriului au fost impresionați de frumuseţea glasului fetei de numai 12 ani, deja premiată la alte festivaluri din ţară, dar şi de solidele  cunoştinţe de limba franceză, acumulate de la începutul anului şcolar, sub îndrumarea doamnei profesoare Iulia Gârbocea,  la Liceul Teoretic G. Călinescu Constanţa. 
 
̎ Este cea mai mare realizare a mea,  după ce, cu o săptămână în urmă, am ocupat locul doi şi am primit premiul Andantino la Festivalul Mărţişorului Bucureşti. Concursul a fost unul puternic, iar între locul II, locul I şi trofeu nu au fost decât câteva sutimi. Emoţiile au fost foarte mari, însă marele premiu constituie o mare bucurie pentru mine ̎, ne–a declarat Lucia Ioana Berechet.
 
Evenimentul se constituie într-un preambul la manifestările ce au loc în această săptămână, dedicată  Francofoniei, la nivel național.   
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii