Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O echipă a SPP va participa la executarea unei misiuni ONU

ro

09 Nov, 2015 16:41 1267 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul cu privire la aprobarea executării de către o echipă a Serviciului de Protecție și Pază a unei misiuni de protecție la solicitarea secretarului general al ONU.
"În condițiile în care operațiile Organizației Națiunilor Unite de menținere a păcii sunt mai importante ca niciodată pentru pacea și securitatea internațională, România și-a declarat disponibilitatea de a suplimenta contribuția în vederea întăririi capacității ONU de a desfășura astfel de misiuni. În temeiul art. 7, alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului referitoare la executarea unei misiuni de protecție de către o echipă a Serviciului de Protecție și Pază, la solicitarea secretarului general al ONU", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat remis astăzi.
Klaus Iohannis a informat Parlamentul în legătură cu acest demers, care reprezintă "o nouă confirmare a rolului țării noastre de furnizor de securitate, având ca efecte benefice dezvoltarea relațiilor de cooperare între țara noastră și statele membre ale ONU participante la misiuni de menținere a păcii".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii