Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:34 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegaţie de musulmani chinezi a fost întâmpinată, astăzi, de muftiul Muurat Iusuf

ro

13 Jun, 2013 18:12 1039 Marime text
O delegaţie a Asociaţiei İslamice din China efectuează o vizită de trei zile în România, în perioada 13-16 iunie 2013, la invitaţia Muftiatului Cultului Musulman din România.
„Vizita Asociaţiei Islamice din China în România survine deplasării pe care a făcut-o în toamna anului 2012, în Republica Populară Chinezǎ, o delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai UDTTMR şi UDTR, condusǎ de cǎtre şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf”, se arată într-un comunicat de presă.
Oaspeţii chinezi au fost întâmpinaţi astăzi de cǎtre muftiul Muurat Iusuf şi de reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătatrilor Turco Musulmani din România şi ai Uniunii Democrate Turce, urmând să aibă întrevederi, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai Guvernului României, cu reprezentanţi ai Secretariatului de Stat Pentru Culte şi cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
Referitor la vizita confraţilor musulmani chinezi, muftiul Muurat Iusuf a declarat că „se va încerca intensificarea relaţiilor de colaborare pe plan religios, participarea reciprocǎ la manifestǎri cultural-ştiinţifice interne şi internaţionale, organizate atât de cǎtre Muftiatul Cultului Musulman din România şi Asociaţia İslamicǎ din China, în cadrul cǎrora în funcţie de context sǎ se transmitǎ mesaje de pace, de unitate, respect faţǎ de populaţia majoritarǎ şi de combaterea extremismului religios, tuturor membrilor comunitǎţilor religioase pe care le slujesc„. „Vom încuraja, de asemenea, schimbul de materiale cu caracter religios cum ar fi cǎrţi, reviste, broşuri, etc. care asigurǎ promovarea valorilor tradiţionale religioase ale comunitǎţilor noastre şi sperăm să ajutăm la construirea de noi punţi şi intensificarea relaţiilor economice între oamenii de afaceri musulmani din cele două state, pentru a veni în sprijinul comunitǎţilor locale musulmane, cu probleme sociale”, a precizat şeful Cultului Musulaman din România, Muurat Iusuf.

Ti-a placut articolul?

Comentarii