Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:06 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O șansă pentru vârstnicii singuri O brăţară salvatoare, prevăzută cu buton de panică

ro

24 Jul, 2015 20:19 935 Marime text
 
Fundaţia Crucea Alb Galbenă în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi Asociaţia de Ajutor Mutual au prezentat, astăzi, Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Capitală, o premieră naţională în serviciile de îngrijire la domiciliu acordate vârstnicilor.
Anul trecut, sistemul de îngrijiri integrate la domiciliu a fost completat cu un sistem de teleasistenţă prin care 100 de pacienţi au primit o brăţară tip ceas, confecţionată din silicon medical, rezistentă la apă şi conectată wireless la un telefon cu taste mari, dispozitiv legat direct la Call Center-ul Centrului Pilot.
În cazul în care bolnavul are nevoie de ajutor, acesta poate apăsa butonul roşu de pe braţ sau tastele predefinite ale telefonului legat de Call Center-ul Centrului Pilot. Prin acest dispozitiv, dispecerul identifică datele pacientului care a solicitat îngrijiri medicale şi poate trimite la faţa locului o echipă specializată de la Fundaţia Crucea Alb Galbenă, apelează 112 sau trimite către beneficiar cea mai apropiată persoană de pe lista celor care pot interveni imediat.
Pentru a beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu gratuite de la Fundaţie, solicitanţii trebuie să aibă o pensie de cel mult 1.100 de lei şi să nu locuiască în casa cuiva care ar trebui să aibă grijă de ei. Proiectul este finanţat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi în prezent sunt 100 de pacienţi dotaţi cu telefon şi brăţară cu buton de panică. Brăţara are semnal la o distanţă de aproape un kilometru depărtare de telefon şi nu are nevoie de încărcare, fiind conectată de telefon.
Bugetul proiectului de geolocaţie şi servicii de monitorizare prin call-center este de 59.000 de lei, pentru o perioadă de un an.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii