Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O ambarcațiune cu 700 de imigranți la bord a naufragiat

ro

05 Aug, 2015 17:40 775 Marime text
 
O operațiune majoră de salvare este în curs de desfășurare în largul Libiei, unde o ambarcațiune cu circa 700 de persoane la bord a naufragiat, informează miercuri DPA, Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

În jur de 100 de imigranți au fost salvați, dar mulți sunt încă în apă. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare.

Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze și italiene.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcațiune de la cel în care în jur de 800 de imigranți s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanșat un efort major al UE pentru intensificarea operațiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii