Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nurla Ozghin cere suspendarea alegerilor la Muftiat

ro

27 Apr, 2015 10:20 1895 Marime text
Candidatul la funcţia de muftiu al Muftiatului Cultului Musulman din România, Nurla Ozghin, a remis, azi, un nou comunicat de presă redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa în care anunţă că cere “organizarea alegerilor cu respectarea legii”.
 
“În calitate de candidat la funcţia de muftiu al Muftiatului Cultului Musulman din România am solicitat instanţei suspendarea desfăşurării alegerilor pentru funcţia de muftiu al Muftiatului Cultului Musulman din România, stabilite pentru 27 aprilie 2015, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei, respectiv: anularea procesului verbal şi hotărârii Adunării Generale a Imamilor din data de 19 martie 2015, prin care au fost aleşi membrii noului Consiliu Sinodal (Şura-i Islam), anularea hotărârii Consiliului Sinodal prin care a fost numită comisia electorală şi anularea hotărârii Consiliului Sinodal prin care a fost stabilită data de 27 aprilie 2015, data alegerilor pentru funcţia de muftiu.
Prin acţiunea civilă pe care am depus-o  în data de 17 aprilie 2015,  la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Constanţa, am arătat că actele de mai sus sunt făcute cu încălcarea clară si neechivocă  a dispozitiilor art. 6 alineat 2 lit. e) din Hotărârea Guvernului nr. 628/11.06.2008 privind recunoaşterea Statului cultului musulman.
 
Am încredere că instanţa va lumina acest caz şi că toate instituţiile investite cu autoritate şi competenţe vor conlucra, astfel încât alegerile pentru funcţia de muftiu al  Muftiatului Cultului Musulman din România să se desfăşoare cu respectarea fără echivoc a legii, transparent şi nepărtinitor, potrivit importanţei pe care o are cea mai înaltă poziţie într-un cult religios şi implicaţiilor la nivelul comunităţii musulmane”, mai menţionează Nurla Ozghin.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii