Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoș Voinescu Numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu aproape 25 la sută

ro

05 May, 2015 17:09 1182 Marime text
 
Inspectorul general al Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), Dragoș Voinescu a declarat că obiectivul Fiscului îl reprezintă combaterea evaziunii fiscale în ansamblul său, explicând de ce frauda este periculoasă pentru bunăstarea societății.
 
“Inspectorii antifraudă verifica modalitatea respectarii legislației în vigoare, care se află în sarcina Ministerului de Finanțe. Obiectivul nostru principal îl reprezintă combaterea evaziunii fiscale, în ansamblul său. Nu a micii sau a marii evaziuni. Evaziunea fiscală este un flagel extrem de periculos pentru bunăstarea societății indiferent de formele pe care le îmbracă”, a afirmat Voinescu într-un interviu pentru psnews.ro.
 
De la începutul campaniei inspectorilor ANAF, numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32% în primele 3 luni din 2015, comprativ cu aceeași perioada a anului 2014. Respectiv, de la 22.329 case de marcat, la 27.740 unități.
 
Întrebat dacă situația evaziunii fiscale din România, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal și de procedură fiscală se va schimba, Voinescu a spus că “există un cumul de factori care influențează nivelul evaziunii fiscale. Foarte important  este, bineînțeles, nivelul fiscalității. Ori, în condițiile în care știm deja că s-au luat măsuri importante de relaxare fiscală și, în scurt timp, vor urma și altele, cred că, împreună cu măsurile de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, România va înregistra un progres important la acest capitol. Avem deja rezultate notabile și vă pot asigura ca determinarea noastră rămâne aceeași.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii