Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vă speriaţi Este doar un exerciţiu. Iată unde şi ce se întâmplă

ro

12 Sep, 2013 05:46 2281 Marime text
Anul acesta, la 13 Septembrie, de  Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 165 ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări.
Astfel, azi, începând cu ora 11:00, la Complexul Comercial Tom – Hypermarket Carrefour se va desfăşura un exerciţiu pentru salvarea de vieţi omeneşti şi bunuri materiale în cazul unui incendiu de proporţii.
Ulterior, timp de două ore, în parcarea complexului comercial se va organiza un concurs interactiv „Pompier pentru o zi” şi o demonstraţie de prim-ajutor medical. În paralel, celor prezenţi li se vor prezenta o autospecială de stins incendii, ambulanţa SMURD, echipamentul scafandrilor de intervenţie şi autospeciala CBRN (destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice, pentru decontaminarea personalului de intervenţie dar şi a celui afectat).                                                                                                            
La această activitate pot participa toţi copiii, indiferent de vârstă!
În incinta Hypermarketului Carrefour vor fi expuse desene cu tema „Misiunile pompierilor militari” realizate de 20 copii din Centrele de Plasament „Micul Rotterdam” şi „Antonio” şi se va organiza un punct mobil de informare preventivă.
Activităţile destinate Zilei Pompierilor din România vor continua, mâine, cu un ceremonial militar şi religios, avansări în grad şi se vor încheia cu o defilare, manifestări ce se vor desfăşura la Casa de Cultură din Constanţa, începând cu ora 11:00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii