Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu uitați! Încă se menţine restricţia de tonaj pe DN39, pe podul de la Agigea

ro

02 Jun, 2016 07:25 1470 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.
 
În mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie. Având în vedere că pentru perioada 2 iunie, ora 12:00 - 3 iunie, ora 22:00 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben  referitoare la instabilitate atmosferică, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.
 
În judeţul Vaslui, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN24B(E581) Crasna – Huşi, în zona localităţii Satu Nou, comuna Creţeşti. Alaltăieri, din cauza apei acumulate pe carosabil, circulația auto a fost întreruptă.
 
Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere.
 
În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.
 
În același județ, circulația rutieră pe DN7D (drum naţional secundar, de interes local) este întreruptă la km 4+350 de metri, în zona localității Câineni, din cauza viiturilor. Accesul către localitățile Boișoara și Titești se realizează din DN7, prin localitatea Racovița, pe drumurile județene DJ703M și DJ703P.
 
În judeţul Hunedoara, traficul rutier va fi oprit în reprize sau restricţionat pe DN7 Deva - Ilia, în zona Săcămaş - Leşnic, pentru tăierea unor arbori de pe marginea drumului. Lucrările vor continua până în data de 15 iunie.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Restricţie de tonaj există şi pe DN39, în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

„CNADNR anunță participanții la trafic menținerea până la data de 15.06.2016 a măsurii de restricționare a circulației autovehiculelor cu MTMA = 5 tone pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 la poziția kilometrică 8+988, fiind permis exclusiv traficul autovehiculelor destinate transportului de persoane si a celor cu regim de circulație prioritară menționate în OUG 195/2002 (...), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență”, conform anunțului făcut de reprezentanții CNADNR.
 
Traficul rutier se va desfășura pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km/h. Pe durata adoptării măsurii de restricționare a circulației, autovehiculele cu MTMA de peste 5 tone vor utiliza variante ocolitoare.
 
Astfel, pentru relația București — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur se va urma traseul: A2 (București — Constanța — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.
 
De asemenea, pentru relația Hârșova (DN 2A) — Tulcea (DN 22) — Port Constanța Sud — Agigea — Negru Vodă — Mangalia și retur se va urma ruta: A4 (nod rutier Ovidiu — Nod rutier A4 cu A2) — A2 (nod rutier A4 cu A2 — Nod rutier Medgidia) — DJ 381 (Nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus) — DN 3 (Ciocârlia de Sus — Cobadin) — DJ 391 (Cobadin — Mereni — Topraisar) — DN 38 (Topraisar — Agigea) — DN 39 (Agigea — Mangalia) și retur.
 
Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone, care au ca destinație finală Portul Constanța, vor putea utiliza și alte variante ocolitoare, ca urmare a deschiderii circulației pe noul pod rutier al Canalului Dunăre — Marea Neagră.


În acest sens, pentru relația București — Port Constanța Sud și retur, traficul rutier se va desfășura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (București — Constanța) — nod rutier A4 — intrare Port Agigea — Constanța Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre — Marea Neagră) — Poarta 10 bis (Port Constanța).
 
În același timp, pentru relația Hârșova (DN 2A) — Port Constanța Sud și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu — Nod rutier A4 cu A2) — A4 — intrare Port Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre — Marea Neagră) — Poarta 10 bis (Port Constanța Sud). Pentru relația Mangalia — Port Constanța și retur, traseul de ocolire va fi: Mangalia — DN 39 — Agigea — intersecție DN 39 cu DN 39A — DN 39A — intrare Port Constanța.


Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.). De asemenea, până în data de 30 septembrie 2016, pe DN7C este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83, pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.
 
Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, DN67C (Transalpina) este închis până în data de 10 iunie 2016, între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 67+400 (Obârşia Lotrului).
 
Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,  pe DN1 Bucureşti - Ploieşti se execută lucrări de montare a separatoarelor de sens, în zona Băneasa.
 
Lucrările vor fi executate după următorul program:
 
Luni – Joi, între orele 10:00 şi 17:00, pe ambele căi de circulație;
Vineri, între orele 10:00 şi 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiești – București);
Sâmbătă, între orele 08:00 şi 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiești – București);
Duminică, între orele 08:00 şi 14:00, pe calea 1 (sensul București – Ploiești).
În zilele de sărbători legale nu se vor executa lucrări, nefiind astfel instituite restricții de circulație.
 
Aceste lucrări de montare a parapetelor metalice și a celor din beton de tip ”New Jersey” se vor desfășura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, km 8+050 și km 12+868, situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura București.
 
Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan și să respecte semnalizările și restricțiile impuse pe perioada lucrărilor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii