Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîmpeanu către inspectorii școlari "Nu trimiteţi copiii la analize!"

ro

13 Sep, 2015 20:35 872 Marime text
Pregătirile pentru începutul de an şcolar au fost dezbătute astăzi de ministrul Educației și inspectorii școlari din toată țara. Ministrul Sorin Cîmpeanu le-a spus inspectorilor că în examinarea stării de sănătate a elevilor la începutul anului şcolar nu trebuie să se facă exces de zel, fiind suficiente adeverinţa medicală şi certificatul epidemiologic, atenţionând să nu fie trimişi copiii la analize inutil.
 
În legătură cu adeverinţele medicale şi certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul le-a solicitat şefilor de inspectorate şcolare să urmărească aplicarea "cu discernământ" a metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor, respectiv acordarea asistenţei medicale gratuite.
 
În privinţa structurii anului şcolar 2015-2016, ministrul Educaţiei a precizat că modificările au fost discutate cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, fiind agreate şi susţinute şi de Consiliul Naţional al Elevilor, organizaţie ce reprezintă principalii beneficiari ai sistemului de educaţie.
 
Cîmpeanu a precizat că stabilirea zilei de 11 ianuarie 2016 ca dată de reluare a cursurilor primului semestru, după încheierea vacanţei de iarnă, vizează exclusiv interesul direct al tuturor actorilor din sistem, respectiv elevi, profesori şi părinţi.
 
Inspectorii şcolari generali au dat asigurări că nu există probleme deosebite care să afecteze începerea în condiţii bune a noului an şcolar şi că deficienţele existente sau cele care pot apărea pe parcurs vor fi tratate cu maxim de operativitate.
 
O adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă, eliberate de medicul de familie, sunt necesare pentru înscrierea în fiecare an şcolar, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. Aceste documente trebuie să fie depuse la unităţile de învăţământ până la data de 1 octombrie 2015.
 
Noul an şcolar începe în 14 septembrie şi se va încheia în 24 iunie 2016. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii