Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nichita, scrisoare către ieșeni „Nu sunt perfect, vă rog înțelegeți părerile de rău ale omului Nichita”

ro

10 May, 2015 18:27 683 Marime text
 
Primarul Gheorghe Nichita a transmis astăzi o scrisoare deschisă prin intermediul căreia își cere scuze ieșenilor pentru „asediul mediatic nemeritat" la care a fost supusă comunitatea locală.

Aflat în arest la domiciliu, edilul spune că regretă situația creată și a face apel la memoria colectivă pentru a-l înțelege pe „omul Gheorghe Nichita, tatăl Gheorghe Nichita, vecinul Gheorghe Nichita", scrie Agerpres.

„Înainte de toate, vă rog să primiți scuzele mele sincere. Acolo, în adâncul sufletului vostru, vă rog să înțelegeți părerile de rău ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situația creată în ultimele zile din cauza căreia comunitatea ieșeană a fost ținta unui asediu mediatic nemeritat. În aceste zile, vă rog să vă gândiți la mine și altfel decât la primarul care dirijează șantiere, care elaborează proiecte ample de infrastructură, care sprijină prin investiții masive învățământul ieșean.

Vă rog să vă gândiți la omul Gheorghe Nichita, la tatăl Gheorghe Nichita, la vecinul Gheorghe Nichita. Cred că acești doisprezece ani de când vă reprezint ca primar n-au fost vorbe în vânt. Au fost ani și ani în care, împreună cu voi toți, am așezat cărămidă peste cărămidă și am făcut acest oraș modern, mai civilizat, mai prosper", spune primarul în scrisoarea adresată ieșenilor.

El arată că orașul se află în plin proces de reconstrucție, de finalizare a unor proiecte foarte importante de infrastructură și subliniază că „e singura realitate care poate vorbi obiectiv'' despre el și echipa de la Primăria Iași.

„Vreau să vă asigur că orașul este funcțional și că fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat.

Nu sunt un om perfect. Acum, în această situație, o știu mai bine ca oricine. Am avut mare încredere în oameni și nu mă așteptam ca cei pe care-i iubeam să profite de sinceritatea sentimentelor mele. Nu mă așteptam ca aceștia să nu conștientizeze că fiecare lovitură pe care credeau că mi-o dau mie, de fapt o aplicau comunității al cărei reprezentant sunt. Însă, ajungă-i zilei răutatea ei! Nu am fost niciodată un laș. Nu voi fi nici acum. Imediat ce situația juridică mi-o va permite, voi ieși în fața dumneavoastră și vă voi vorbi deschis și transparent, așa cum am făcut-o întotdeauna.

Mă voi supune, fără ezitare, judecății instituționale. Sunt un om cu frică de Dumnezeu. În final, El va fi cel care mă va judeca cu adevărat", mai spune Nichita în scrisoarea adresată locuitorilor orașului.

Prin intermediul aceluiași document, Nichita reamintește că de doisprezece ani poartă în dreptul numelui titulatura de Primar al Municipiului Iași.

„Este însăși rațiunea pentru care am muncit în toți acești doisprezece ani: să vă fiu alături, să vă ascult și să vă înțeleg, să construiesc, împreună cu dumneavoastră, acest oraș care ne este casă și familie tuturor, Iașul. Cu atât mai mare este regretul că din cauza unor probleme personale imaginea Iașului are azi de suferit. Motivația mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunității noastre să fie duse la bun sfârșit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligația asumată de mine și de echipa mea de care o să ne ținem de cuvânt.

Din cauza unor probleme personale imaginea Iașului are azi de suferit. Motivația mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunității noastre să fie duse la bun sfârșit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligația asumată de mine și de echipa mea de care o să ne ținem de cuvânt", își încheie Gheorghe Nichita scrisoarea adresată cetățenilor municipiului Iași.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii