Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu sunt faimos, dar sunt aromân, din 25 octombrie pe marile ecrane

ro

19 Sep, 2013 09:21 3792 Marime text
Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân va ajunge pe marile ecrane din 25 octombrie, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Regizor artistic, actor şi poet, Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic în ţară prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.

Mai citeşte şi

Atanase Perifan aromanul din Constanta care a imprietenit peste 20 de milioane de vecini in Franta si in toata lumea


O producţie cinematografică independentă, filmul Nu sunt faimos, dar sunt aromân, are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân (Nu hiu faimos ama hiu arman) este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Trailerul filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân poate fi urmărit deja online, pe canalul You Tube, accesând linkul următor: http://www.youtube.com/edit?ns=1&video_id=Vd0kNZ1oluU.

Cunoscut îndeosebi pentru succesele sale la teatrul radiofonic, Toma Enache  a mai realizat atât piese de teatru în aromână ca „Lali Nida s-ampuliseashti cu stranghilji”, „Tenda” sau „Secta a muljeriloru”, cât şi în limba română: „Pluralul englezesc”, „Richard al III-lea”, „Mincinosul”, „O noapte furtunoasă” sau „Alcesta”.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 19 Sep, 2013 16:23 Din trailer reiese ca va fi un film minunat ... sa il primim asa cum se cuvine ... la mai mult inainte Enache Toma ...