Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 28 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă. Se circulă normal, la această oră!

ro

16 Feb, 2016 07:50 707 Marime text
 
Să ne începem ziua cu informaţii utile de la poliţiştii rutieri. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, la această oră, nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
 
Amintim că pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
 
De asemenea, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Pe DN57, la km 65+600, circulaţia rutieră s-a reluat pe jumătate de cale, cu restricţie de înălţime (maximum patru metri, din cauza reţelei provizorii de transport a energiei electrice). În această zonă, între localităţile Şviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş-Severin), circulaţia a fost întreruptă începând cu data de 16 ianuarie 2016, din cauza căderilor de pietre de pe versanți. În zonă se desfăşoară în continuare lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în totalitate a circulaţiei rutiere, în condiţii normale de trafic şi siguranţă rutieră.
 
Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii