Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Năstase critică PSD „Nu sunt de ajuns discursurile după pierderea alegerilor și ofensivă DNA”

ro

22 Mar, 2015 17:49 1596 Marime text
 
Fostul președinte PSD, Adrian Năstase, critică partidul, pe care îl acuza că tratează ofensivă DNA și pierderea alegerilor cu o strategie greșită, compusă din cuvinte și discursuri, informează ziare.com
  
Năstase scrie pe blog că se află în Franța, din motive medicale, dar și dacă se afla sâmbătă în România nu participa la reuniunea Consiliului Național.

„Am o altă părere despre ce ar trebui să fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale și ofensivă DNA. Nu cred că mai sunt suficiente cuvinte și discursuri. Cred că e nevoie de acțiune", arată fostul lider PSD. 
  
„În anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred că el trebuie să se manifeste că un actor puternic, cu inițiative bazate pe experiența unor țări europene. Cred, în continuare, în nevoia de solidaritate și în ideea unui partid inclusiv. Nu cred că Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute", continuă acesta. 
  
Năstase arată că, în opinia sa, Consiliul Național ar trebui să-și păstreze caracterul deliberativ, „altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid și ineficient în ceea ce privește departamentele și pregătirea de cadre. Sper să mă înșel...". 
  
Năstase nu crede că alegerile au fost pierdute din cauza moștenirii comunitste a partidului: „Povestea cu cocoșul roșu. Eu nu cred în explicația cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la sută în primul tur. Au aflat românii între cele două tururi de scrutin că PSD este comunist? Nu cred în explicația asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext". 
  
Fostul președinte PSD arată că o analiză mai profundă va arata "greșeala spargerii USL și împingerea lui Victor Ponta să candideze, lipsa unei strategii de alianțe pentru turul doi, unele greșeli conjuncturale" și că „PSD are o problemă să atragă votanții de la stânga PSD". 



Sursa: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii