Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:18 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis despre Codul fiscal „Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că ar revoluționa finanțele României”

ro

15 Jul, 2015 14:15 757 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că în noul Cod fiscal s-a strecurat aprecierea că ar revoluționa finanțele României, subliniind că nu ar trebui să existe preocupare doar pentru scăderea taxelor, ci și pentru maniera în care se realizează aceasta, informează Agerpres.

„Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluționa finanțele României prin simpla reducere a unor impozite. Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci și maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanțelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflați totuși în prag de an electoral, trebuie să înțelegem distanța dintre tentația politică și realitatea economică", a afirmat șeful statului la BNR, cu prilejul lansării emisiunii numismatice "150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand", arătând că în aceste zile analizează Codul fiscal pentru a decide asupra oportunității promulgării actului normativ.

Iohannis a adăugat că istoria recentă arată că "nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumătate de măsură, mai ales când acestea atentează la situația noastră de libertate și prosperitate pe termen lung".

„Tocmai de aceea devine imperativ să renunțăm cel puțin la câteva iluzii, în primul rând iluzia că prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare și datorie publică rostogolită continuu de la un an la altul, apoi iluzia că politicile economice și fiscale pot compensa absența reformelor reale, iluzia că odată ce prosperitatea a fost obținută nu se va mai pierde, ceea ce este greșit. De aici și nevoia de o nouă abordare, una bazată pe responsabilitate și principii sănătoase", a completat șeful statului.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii